fbpx

Kotitalousvähennys

Tiesitkö, että voit saada vuonna 2024 60% takaisin siivouspalvelun hinnasta?

Voit saada 60% takaisin siivouspalvelun hinnasta


Kotitalousvähennys on tänä vuonna 60%!

Tiesitkö, että voit saada 60% takaisin siivouspalvelun hinnasta?

Kuulostaa uskomattomalta, mutta on totta! Tämä on mahdollista kotitalousvähennyksen avulla, joka on vuonna 2024 edelleen 60%. Kotitalousvähennys on tarkoitettu helpottamaan verotusta ja näin ollen mahdollistamaan arkea helpottavien palveluiden käyttöä.

Kotitalousvähennys kotisiivouksesta

Kotovalla korvauksen saa koko kuukausihinnasta tai tuntiveloitteisissa palveluissa tuntihinnan osuudesta.

Kuluvan vuoden siivouskulut voi ennakoida OmaVerossa, jolloin vähennys huomioidaan veroprosentissa tai vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa vähennyksen tiedot jälkikäteen veroilmoituksella, jolloin vähennykset maksetaan sinulle veronpalautuksina.

Kotitalousvähennyksen määrä

Vuonna 2024 voit saada kotitalousvähennystä 60% palvelun hinnasta työn osuudesta, jos teetät kotitalous-, hoiva- tai hoitotyötä tai luovut öljy­lämmi­tyk­sestä. Kotisiivous luetaan mukaan kotitaloustyöhön. Koti­talous­vähennyksen omavastuu on 100€. Maksimisumma, jonka voit vähentää on 3500€. Omavastuu ja maksimivähennys on henkilö­kohtainen. Voit siis vähentää samassa taloudessa asuvan puolison kanssa yhteensä 7000€.

Maksimivähennyksen 3500€ voit saada esimerkiksi ostaessasi kotisiivousta 6000€:lla verovuoden aikana. Jos jaat siivouksen kulut yhdessä puolisosi kanssa, voit saada vähennystä yhteensä maksimissaan 7000€ ostaessasi kotisiivousta 12 000€:lla verovuodessa.

Esimerkki kotitalousvähennyksestä

Esimerkki: Ostat Kotovalta kuukausiveloitteisen kotisiivouspalvelun hintaan 399€/kk. Maksat palvelusta yhteensä 12 kuukaudelta verovuoden aikana eli 12 * 399€ = 4 788€. Kotovan palvelussa voit hakea vähennystä koko kuukausihinnasta. Vähennyksen määrä on tässä tapauksessa 0,6 * 4788€ – 100€ (omavastuu) = 2 772,80€. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat 399€/kk hintaisesta kotisiivouksesta todellisuudessa 4 788€ – 2 772,80€ = 2015,20€ eli 2 015,20€ / 12kk = 167,93/kk.

Voit hakea vähennystä joko ennakkoon verokortille tai jälkikäteen veroilmoituksella. Ilmoita omassa veroilmoituksessasi koko vuoden laskutettu summa 4 788€. Voit myös ennakoida laskutettavien siivouspalveluiden määrän loppuvuodelle, jolloin vähennys huomioidaan heti verokortilla. Verohallinto laskee automaattisesti vähennyksen määrän sekä vähentää omavastuun. Jos haet vähennystä jälkikäteen veroilmoituksella, voit saada vähennyksen veronpalautuksena tilillesi eli verohallinto maksaa palautusta 2 772,80€. Jos haet vähennystä ennakkoon verokortille, huomioi verohallinto vähennyksen määrän veroprosentissasi ja näin ollen maksamasi nettosumma kuukaudessa on 167,93€/kk.

Ulkoistettu siivous on arjen pelastus

Emme kiillota asunnossasi ainoastaan hanoja, vaan teemme jokaisen työvaiheen huolellisesti, laadusta tinkimättä. Ota askel kohti ulkoistetun siivouksen tuomaa vapautta pyytämällä tarjous palvelustamme heti tänään.

Laske kotisiivouksen hinta ⭐️

Syötä tiedot alle, niin saat välittömästi hinta-arvion kotisiivouksesta.

Kotisiivous ammattilaisen toimesta? 💙

Jätä tiedot siivottavasta kohteestasi alla olevalla lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä hinta-arvion antamiseksi. Yhteydenottopyyntö ei ole sitova.


Voita ilmainen 5h kotisiivous! 🏠

Palkinnon arvo 347€! Jätä yhteystiedot ja olet mukana arvonnassa. Arvomme seuraavan voittajan 31.6.
Toukokuussa puhtaan kodin voitti Sonja!

Laske kotisiivouksen hinta 🏠

Laskurimme avulla voit laskea kotisiivouksen hinnan. 👇🏻